Rehabilitació de la Façana Sud del Centre de Serveis de la Zona Franca de Barcelona

Hem acabat les obres de rehabilitació de la façana Sud del Centre de Serveis de la Zona Franca de Barcelona.

Aquesta és la segona fase del conjunt de treballs que han de finalitzar amb la restauració de tota l’envolupant de l’edifici.


Construït amb una estructura de formigó molt diàfana i esvelta, la proximitat al mar ha estat el gran enemic de l’edifici, que ha patit els efectes de la carbonatació del formigó i l’oxidació dels seus armats.

El procés de restauració ha passat per descobrir totes les zones malmeses, passivar els armats oxidats, i puntualment restituir-los degut a la pèrdua de secció que han patit.


L’acabat final s’ha hagut d’afinar molt per no perdre la textura del formigó vist i la planeïtat dels paraments.

Rehabilitació de finca règia a Sant Gervasi, Barcelona.

Aquest mes de febrer hem acabat les obres de reforma de diferents pisos en una finca règia dels anys 50 situada al barri de Sant Gervasi de Barcelona.

L’esperit del projecte sempre ha estat mantenir l’ambient clàssic de les finques de l’època, amb fusteries envidrades o amb motllures, recuperant el paviment de fusta allà on ha estat possible, i actualitzant les zones on era necessari, com els banys i la cuina. Aquí  hem triat un paviment hidràulic i un enrajolat tipus Metro que ens recordi l’època en que va ser construït l’habitatge.

Totes les instal·lacions s’han fet noves i s’ha incorporat climatització central i il·luminació Led a tots els espais.

El disseny de l’ambient sempre ha buscat la màxima llum i claredat, aprofitant el sol que arriba a la façana, ara protegit amb mallorquines. S’ha escollit el color blanc per a tots els paraments i fusteries per ressaltar la lluminositat i dimensió dels espais, i permetre als nous usuaris adequar-se fàcilment al seu estil personal mantenint l’esperit de l’habitatge original.

Visita a la Casa Rietveld-Schroeder

La casa Rietveld-Schoeder, construïda l’any 1924, és una icona de l’arquitectura i encara un referent del disseny modern, gairebé 100 anys després de la seva construcció.

Casa Rietveld-Schröder, viure en una Obra d’Art

Aquest estiu hem tingut l’oportunitat de visitar la casa, patrimoni de la Humanitat des de l’any 2000, situada a final d’un carrer de cases d’obra vista de la mateixa època. La visita es realitza per grups reduïts, i amb bosses als peus per o malmetre el paviment. No està permès utilitzar ni tocar res.

En el seu disseny, per donar compliment a les normatives del moment, es va concebre la planta baixa de manera gairebé tradicional, amb les estances clàssiques: cuina, rebedor, estudi, etc. Malgrat això, en destaca l’ús dels colors i del vidre per trencar la juxtaposició d’estances-capsa.
En la planta primera l’arquitecte i la Sra. Schroeder, en estreta col·laboració, van poder crear els espais fluids i canviants, i alhora plenament funcionals, que desitjaven.

Durant la visita, la responsable de la casa s’ocupa de desplaçar els panells, per poder apreciar les diferents configuracions de l’habitatge.
És difícil no sentir-se commogut en comprovar com els espais canvien i es transformen, sense perdre lluminositat, expressivitat i sentit pràctic. Cada element està curosament definit i ubicat, formant un conjunt que des de qualsevol angle demostra la força d’un projecte perfectament estructurat.

En paraules de la Sra. Schroeder, és una casa difícil de viure perquè demana un usuari actiu i compromès, però alhora et retorna àmpliament aquest esforç.
És el preu de viure dins una obra d’art.

Habitatge Montgat

23:45 Arquitectes comencem les obres per a un habitatge unifamiliar a Montgat. Situat a segona línia de mar però davant d’una placeta que li obre vistes al mar, s’integra en l’antic barri de pescadors del municipi.

El treball continuat amb els Clients ha permès integrar el programa de necessitats al voltant d’un pati central que articula l’habitatge i dona llum a les estances situades en la part posterior, on cal adaptar-se al gran desnivell entre carrers.

El disseny dels espais i la selecció d’acabats integra els requeriments del Pla de Protecció, alhora que general ambients relaxants, amb acabats naturals com la fusta envernissada, l’estucat blanc i el mosaic hidràulic.

En la coberta se situa la zona de descans de la casa amb una sala d’estar i una terrassa que integra un piscina embeguda en l’estructura des d’on es gaudirà de la vista al mar.

El Port de la Selva

L’any 2007 acabàvem un dels primers habitatges unifamiliars que va dissenyar el nostre estudi d’arquitectura. Ara, gairebé deu anys després d’acabar la construcció de l’habitatge al Port de la Selva, aquesta primavera s’han realitzat obres de millora per posar-la al dia.

Hem treballat renovant els acabats, mantenint l’essència de l’habitatge, amb textures naturals i colors neutres que s’integren en l’entorn.

El mobiliari, amb peces de disseny reconegut, s’ha seleccionat per reforçar la idea inicial de projecte: un espai de relaxament amb llum a cada racó.

En l’espai exterior hem treballat l’enjardinament amb la plantació de noves oliveres i una figuera, arbres molt comuns en la zona. S’ha creat una zona de plantes aromàtiques com l’espígol i el romaní en la part superior del terreny, que t’acompanyen en l’entrada a l’habitatge.